Aileen Meijer: Benjamin onder de kroegbazen

Met haar 22 jaar is Aileen Meijer zeer waarschijnlijk de allerjongste kroegbaas die er in Groningen rondloopt. Ondanks haar leeftijd zwaait de horecatijger sinds 1 april de scepter in café De Klikspaan.

De kroeg, gevestigd aan de Rabenhauptstraat in de Rivierenbuurt, is vertrouwd terrein voor de jeugdige Aileen. Vier jaar loopt ze inmiddels al rond in De Klikspaan. Tussen het lezen van de studieboeken door had ze hier op haar 18de de perfecte bijbaan gevonden. Dit beviel haar zó goed dat ze een jaar later besloot school te laten voor wat het is, en zich volledig te storten op haar geliefde horecawereld.

Al vanaf haar 15de was Aileen veelvuldig in de kroeg te vinden. In tegenstelling tot veel andere tieners, niet voor de bar, maar erachter. Met veel plezier bediende ze destijds de gasten in dorpscafé Kikkerbar Drieluik, gelegen in haar geboortedorp Eelde en was ze werkzaam in restaurant De Twee Provinciën in Haren.

Door al vroeg ervaring op te doen kende Aileen op haar twintigste inmiddels het klappen van de zweep. Toen de ambitieuze eigenaresse de mogelijkheid kreeg bedrijfsleider te worden van De Klikspaan, liet ze deze kans zeker niet aan haar neus voorbijgaan.

Nu zijn we twee jaar verder en is ze dus de ladder opgeklommen tot de allerhoogste tree: het bezitten van haar eigen mooie café.

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Auteur: Redmar Bosma

http://www.dvhn.nl/groningen/Aileen-Meijer-Benjamin-onder-de-kroegbazen-21276215.html